Sıkça Sorulan Sorular

Yanıtlanan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

İlk randevuma gelmeden önce yapmam gereken bir şey var mı?

Belirli kan tahlillerinin sonuçları alınmış olmalıdır ve kronik hastalığı olanların doktor kontrolünden geçmiş olması önemlidir. Bu tahliller mesaj ile sizinle paylaşılacaktır veya aile hekimi/dahiliyeye başvurarak Diyetisyene gitmek istediğinizi söylediğinizde gerekli tahlilleri onlar da isteyecektir. Eğer ki son 6 ay içerisinde yapılmış tahlilleriniz var ise tekrar yaptırmanıza gerek yoktur. Tahlillerde istenmeyen sonuçların olması durumunda hasta ilgili bölüme (endokrinoloji, kardiyoloji, kadın doğum vb.) yönlendirilir.

Kilo almak isteyen hastaların ise tahlilin yanı sıra 2 gün hafta içi 1 gün hafta sonu olacak şekilde 3 günlük besin tüketim kaydı (gün boyunca tüketilen besinlerin miktarlarıyla birlikte not edilmesi) tutmaları istenmektedir.

Süreç nasıl işliyor?

İlk muayenede hedefe yönelik ve size özel sürdürülebilir beslenme programınızı planlamak için tıbbi öykünüz, diyet geçmişiniz, yaşam tarzınız, fiziksel aktivite ve egzersiz durumunuz, herhangi bir gıdaya alerjinizin olup olmaması ve tüketmediğiniz besinleri sorgulayarak sizi tanıyorum. Ardından vücut analiz cihazı ile vücut ağırlığınız, yağ ve kas kütleniz, metabolizma hızınız, metabolizma yaşınız ve vücuttaki ödem ölçülerek ideal ağırlığınız ve bu ağırlığa ne kadar sürede ulaşabileceğinizi belirliyoruz.

Ne sıklıkla gelmem gerekiyor?

Kişinin hangi amaçla başvurduğuna ve talep edilen programa göre değişmektedir. Bunun için diyet programlarım kısmına bakabilir veya bizi arayabilirsiniz.

Ne kadar sürede ideal kiloma ulaşabilirim?

Hedef kiloya ulaşma süresi kişinin sağlık durumuna, yaşına, kilosuna, egzersiz düzeyine ve diyete uyumuna bağlı olarak değişmekle birlikte Dünya Sağlık Örgütü; sağlıklı ağırlık kaybı için haftada ortalama olarak 0.5-1 kg kaybını önermektedir. Önemli olan hızlı kilo vermek değil; aç kalmadan, hiçbir besini yasaklamadan (özel bir durum yoksa), sağlıklı ve sürdürülebilir beslenmeyi öğrenerek ideal kiloya ulaşmaktır. Unutmayın hızlı giden hızla gelir..

Hedef kiloma ulaştıktan sonra tekrar kilo alır mıyım?

Diyete girmek belirli süre aç kalmak demek değildir. Aç kalmadan, yasaklar olmadan, tüm yiyeceklerden uygun şekilde tüketip yeterli ve dengeli beslenmeyi öğrenerek ideal kiloya ulaşmaktır. Siz de bu süreç içerisinde neyi, nasıl, ne kadar ve ne sıklıkta yemeniz gerektiğinizi öğrenmiş olacağınız için dengeli beslenerek ideal ağırlığınızı sürdürebilirsiniz.

Ödeme şekli nasıl?

Ödemeler nakit veya Havale/Eft olarak alınmaktadır.

Hemen Randevu Oluştur

Aslıhan Özkan - DoktorTakvimi.com