Hakkımda

Uzman Diyetisyen

Aslıhan ÖZKAN

Merhaba ! Ben Uzman Diyetisyen Aslıhan Özkan.

2017 yılında Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun olarak Diyetisyen/Beslenme ve Diyet Uzmanı ünvanını aldım. Eğitim sürecimde teorik derslerin yanı sıra kamu ve özel sağlık kuruluşlarında stajlarımı yaptım. Lisans tezimi temel besin kaynaklarımızdan biri olan ekmek ile diyabet, polikistik over sendromu ve obezite gibi hastalıklarda önemli role sahip Glisemik İndeks üzerine ‘Tam Buğday Ekmeğine Uygulanan Isıl İşlemin Ekmeğin Glisemik İndeksi Üzerine Etkisi’ çalışmamla tamamladım.

2018 yılında Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Klinik Beslenme Yüksek Lisans Programına başladım ve tezimi ‘Böbrek Hastalıklarında Beslenme’ üzerine tamamlayarak 2021 yılında mezun oldum.

Çalışma hayatıma; 2018 yılında Sakarya Geyve Devlet Hastanesi’nde kurum diyetisyeni olarak diyet mutfakta başladım ve ardından lisansüstü eğitim sürecimle birlikte bir süre Sakarya Tıp Merkezi’nde poliklinik, Özel Beyhekim Hastanesi’nde özellikle obezite ve kilo kontrolü, diyabet, hipertansiyon, tiroid, gebelik ve emzirme döneminde beslenme, gestasyonel diyabet (gebelik şekeri), polikistik over ve beslenme, kilo alma, çocuklarda obezite, bariatrik cerrahi sonrası tekrardan kilo alımı ve zayıflama, kalp damar hastalıkları ve gastrointestinal sistem hastalıklarında beslenme alanlarında poliklinik ve klinik hizmeti verdim. Sonrasında Op.Dr. Sedat Umur Kliniğine geçerek bu alanlara ek olarak PCOS, gebelik süreci ve sonrasında kilo kontrolü, infertilite (kısırlık) ve tüp bebek tedavisine hazırlık aşamasında beslenme tedavisi ile birlikte egzersizde sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü alanlarında hizmet verdim.

2021 yılında kendi markamı yaratmak ve verdiğim hizmeti genişletmek amacıyla Aslıhan Özkan Beslenme ve Diyet Merkezi’ni kurarak hizmetime burada devam etmekteyim.

Sertifikalar & Eğitimler

KATILDIĞIM SEMPOZYUM, KONGRE ve EĞİTİMLER

SEMPOZYUM, KONGRE ve EĞİTİMLER

  • Nutrition for Fitness and Exercise (Europe Active)
  • Fonksiyonel Tıp ve Eliminasyon Diyet Uygulamaları
  • Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu & 1.Yaşam İçin Beslenme ve Spor Kongresi/ Onkoloji Diyetisyenliği Kursu
  • Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu & 1.Yaşam İçin Beslenme ve Spor Kongresi/ Obezite Diyetisyenliği Kursu
  • Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu & 1.Yaşam İçin Beslenme ve Spor Kongresi/Sporcu Diyetisyenliği Kursu
  • Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu & 1.Yaşam İçin Beslenme ve Spor Kongresi
  • Avicenna Sağlık Platformu 4.Uluslararası Evrim Sorgulanıyor Kongresi
  • Başkent Üniversitesi 2.Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Kolokyumu
  • Acıbadem Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi
  • Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu/Karbonhidrat Sayımı Kursu
  • Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu/Bariatrik Cerrahi Diyetisyenliği Kursu
  • Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu
  • Okan Üniversitesi Anadolu’da Beslenme, Yemek ve Mutfak Kültürü Sempozyumu
  • Irene Diet Academy Moleküler Beslenme Sempozyumu
  • Marmara Üniversitesi Gluten Duyarlılığı ve Çölyak Farkındalığı Sempozyumu
  • Tedavi ve Önlemde Kanser& Beslenme Toplantısı

STAJLARIM

  • Maslak Acıbadem Hastanesi (Yetişkin Poliklinik, Onkoloji, Bariatrik Cerrahi Klinik, Diyet Mutfak)
  • Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi (Çocuk Metabolizma Hastalıklarında Beslenme)
  • Kadıköy Acıbadem Hastanesi (Yetişkin ve Çocuk Poliklinik, Klinik, Diyet Mutfak)
  • Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Poliklinik, Klinik Nutrisyon, Diyaliz, Kurum ve Diyet Mutfağı)
  • Kozyatağı Acıbadem Hastanesi (Yetişkin Poliklinik, Klinik, Diyet Mutfak)
  • Sağlıklı Lezzetler Sağlıklı Yaşam Akademisi (Kişiye Özel Sağlıklı Yemek Hizmetleri)
  • A Plus Hastane Otelcilik Hizmetleri A.Ş (Kurum Beslenmesi)
  • Acıbadem Kocaeli Hastanesi (Yetişkin ve Çocuk Poliklinik, Klinik, Diyet Mutfak)

HAKEMLİ DERGİLERDE YAYINLANAN MAKALELERİM

  • Ozkan A., Sağlam D. Tam Buğday Ekmeğine Uygulanan Isıl İşlemin Glisemik İndeks Üzerine Etkisi, Journal of Nutrition Dietetics; 46(1):49-55,2018.

BİLİMSEL TOPLANTILARDA SUNULAN VE BİLDİRİ KİTABINDA BASILAN BİLDİRİLERİM

  • Ozkan A., Sağlam D. Tam Buğday Ekmeğine Uygulanan Isıl İşlemin Glisemik İndeks Üzerine Etkisi. 6.Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu & 1.Yaşam İçin Beslenme ve Spor Kongresi, 24-27 Mayıs, İstanbul (sözel bildiri- birincilik ödülü)

Online Diyet

Online danışmanlık kısaca internet üzerinden diyetisyen hizmet ve desteği almaktır. Önceden belirlemiş olduğunuz gün ve saate randevu oluşturularak görüşme sağlanmakta olup yüz yüze hizmetten farklı olarak görüşmeler Whatsapp/Facetime/Skype/Zoom üzerinden yapılmaktadır.